Monday, April 29, 2013

KL

Weekend lepas kami pergi KL. Ada 3 sebab, pertamanya nak tengok rumah lagi sekali. Nak tengok betul2 keluasan rumah tu dan dan ukur kedudukan peti ais, dapur, oven dan microwave. Keduanya, nak survey sofa dan meja makan kat Fella Design. Dan yang ketiganya ada kenduri qiqah anak Qilah.

Plan nak ke KL tak betul2 dirancang - kejap2 suami kata mungkin pergi, kejap pulak dia kata mungkin tak jadi. So saya tak boleh nak prepare apa2. Hari Rabu malam suami kata ok confirm pergi. So saya pun belilah bahan2 nak buat kek hari Khamis tu. Tapi bila Awatif balik sekolah suami kata tak jadi pulak pergi pasal hari Ahad, Awatif ada kem UPSR. Tak boleh nak ponteng sekolah. Takkan hari Jumaat pergi, Sabtu tu nak balik dah. Buat penat ajekan? Bila suami kata tak jadi pergi saya pun tak buat apa2 pun.

Tapi tiba2 lepas maghrib tu suami kata jadi pulak pergi tapi saya kena janji hari Sabtu kena balik. Saya tak kisah! Takut suamilah yang penat drive. So bila dah kata jadi pergi tu saya pun pergilah kedai kek untuk beli bahan2 cheese tart. Ingat malam tu nak buat kek lepas buat cheese tart.

Selesai buat cheese tart dalam pukul 1 pagi. Nak buat kek dah tak sempat. Baju apa pun tak packing lagi. Suami dah bising saya tak tidur lagi. So lepas selesai buat cheese tart tu packing baju anak2 kejap pastu terus tidur. Esok pagi pukul 6 bangun sambung packing baju saya dan suami pulak. Kemas dapur - pukul 7 lebih baru bertolak ke KL.

Masa kenduri tu sempat buat cheese tart aje. Bahan2 semua dah ada cuma masa aje tak sempat. Ni semua gara2 kejap jadi, kejap tak jadi nak ke KL hehe.... Tak tahu bila nak buat kek2 tu semua. Kalau buat pun anak2 tak makan sangat. Ingat nak buat kek2 tu masa sambutan hari guru. Bolehlah anak2 bawa pergi sekolah. Saya plan nak buat butter cake 2 biji, kek oren popi 1 biji dan kek buah 1 biji. Tak apalah, nanti kenduri rumah Mak Teh boleh buat lagi :)

Aqilah dah selamat bersalin pun :) Alhamdulilah, anak lelaki, namanya Muhammad Anas. Kecil aje orangnya. Manja sangat2, asyik nak berdukung aje. Suka betul dia buat konsert terutamanya waktu malam hehe... Kejap aje rasa masa berlalu. Teringat waktu dia mabuk2 dulu. Sekarang dah keluar pun baby :)

Anak2 suka betul tengok saya dukung Anas. Adik cakap boleh tak kalau kita beli baby satu. Kalau boleh beli senanglah Ummi tak payahlah nak susah2 mabuk, mengandung dan sakit bersalin czer. Saya cakap dengan Balqish nanti kalau Awatif ada adik nanti jangan jeles. Pastu kakak sampuk "hang mengandung pun dak lagi cakap banyak pulak" hehe.... Tulah kan? Tak ada rezeki lagi. Adalah hikmahnya tu Tuhan tak bagi lagi :)

Semalam saya keluar berdua2an dengan suami. Kami pergi Kerteh. Asalnya nak beli jam tangan saya. Hadiah anniversary - ha! anniversary bulan 3, sekarang nak masuk bulan 5 baru nak beli hehe... Hadiah yang tertangguh punyalah lama nak beli ;)

Tapikan tak beli jugak. Tengok2 pun tak pasal saya tak ada mood betul. Sepanjang hari semalam saya tak ada mood. Asyik teringat kat MakSu aje. Masa kat rumah tu dah teringat tapi malas nak fikir. Bila sampai Kerteh makin menjadi2 pulak perasaan tu. So terus rasa down aje. Last2 masuk Giant beli bahan2 masak untuk bekal anak2 selama seminggu ni. Awatif sejak akhir2 ni asyik bising nak bawa bekal. Adik tak kisah pun. Lama jugak saya tak siapkan bekal anak2. Awal tahun aritu berkobar2 sangat, semangat bukan main tinggi. Azam nak masak selalu dan buatkan bekal untuk anak2. Alih2 bila tengah tahun makin menurun semangat tu. Malas dan kuasai hati dan fikiran hehe... Tak apa, jangan malu nak mengaku diri malas hehe... Sekarang ni nak kena rajinkan diri balik. Kena bersemangat balik :)

Hari ni saya pun siapkanlah bekal anak2 dan breakfast untuk suami. Sebagai permulaan, kita buat yang simple dulu - cheese burger. Esok saya plan nak buat mee goreng.

Okeylah, tak ada benda dah nak cerita, esok2 kita sambung lagi ya - jom layan gambar2 nie :)

p/s :- buat yang tanya pasal rumah sewa tu, nanti saya email ya.



















1 comment:

Anonymous said...

So, if you are finding a pair of toms shoe, which have latest style and high quality, you can have a look in our online store. Or you are considering if you buy your favorite Toms shoes because of their relatively expensive price, you can try our online store. It is true that you will find different surprise.Where Do They Sell Toms And Jeffery West Sneakers The Trivias[url=http://www.cheaptomsbuy.com]Cheap Toms sale[/url] TOMS, an American footwear company based in Santa Monica, California also operates a non-profit subsidiary called Friends of TOMS. Founded in 2006 by Blake Mycoskie, TOMS Shoes give a pair of shoes to a child in need for every pair of shoe purchased. The company gives away a pair of shoe especially to child suffering from podoconiosis disease, which is preventable by wearing shoes. Podoconiosis is a debilitating disease causing extreme swelling, repeated ulcers, and deformity in legs and is caused by walking barefooted in silica heavy volcanic soil. These TOMS shoes are the result of the current barefoot revolution, and it believes that the healthiest shoes for the feet are those with have least padding, sole, and support. TOMS shoes and insanely comfortable and let the feet enjoy the natural comfort. These shoes are considered as less casual than wearing flip flops and sandals.Most high quality shoes sold today are still made of leather just as they have been for centuries. Leather is still the material of choice for its durability and flexibility. Some leathers are more desirable than others and in this article we will go over some of the qualities of different leathers and how they are used. [url=http://www.onlinetomsoutlet.com]Toms Shoes Outlet[/url] TOMS Shoes have been designed to be true to size and are currently only available in medium width. It is recommended to by your TOMS Shoes in the sizes you'd wear in a casual or dress shoe. For those that are generally a half size, it is suggested to go with a smaller size because TOMS Shoes do stretch slightly as you wear them. Ben Silver Seersucker [url=http://www.tomsfans.com]Cheap Toms[/url] Is TOMS Shoes Just Shoes? All Where Do They Sell Toms shoes are slip-ons. They usually can be found in a variety of colours, types, fabrics and designs. Readily available in burlap, corduroy and canvas, these sneakers have got a skinny sole and are functional, classy in addition as resilient. They do not have that cumbersome seem like that of sneakers. So, they glimpse terrific when worn with capris, shorts or pants. This variety of footwear would make for your great day-to-day shoe. You'd probably not have any type of issue associated with structural harm or tearing with footwear from Where Do They Sell Toms. The fabric certainly is apparently extremely durable. The leather insoles are also really relaxed and supportive. Purchasers are always advised to buy a pair of Where Do They Sell Toms footwear that match somewhat tight mainly because canvas frequently stretches. This footwear will fit tight for any week or so but they will just be appropriate after a week of have on. Later on the shoe will fit like a glove as well as wearer can have no difficulty with blisters or rubbing.
Relate Post
[url=http://www.motownpalma.com/galeria/index.php?showimage=175]toms online high quality for you discount buy[/url]
[url=http://tarsusisanat.com/node/15#comment-17488]toms outlet high quality for you discount sale [/url]