Friday, July 27, 2012

keadaan dapur sekarang

Inilah keadaan dapur saya sekarang. Baru ambil tadi lepas tukang balik. Hari ni hari Jumaat so setengah hari aje dia kerja. Kalau tak pasal tiles yang saya pilih habis stock, tentu dah lama siap dah. Tunggu tiles tu lah yang buat semua kerja tertangguh.

Saya tak sabar nak masak special2 kat suami dan anak2 nie .... Ibu cakap tunggu dapur tu siap dulu baru bercakap! Bukan apa takut kang cakap aje yang lebih, bila sampai masa kang habuk pun tarak! He..he...

Tempat laundry dah siap tapi buat masa sekarang tak boleh nak guna lagi pasal berhabuk! Basuh baju aje boleh, nak sidai guna tempat lama dulu. Suami kata nanti bila dah siap semuanya dia nak beli tempat untuk bbq. Nanti bolehlah ajak sedara2 datang berbnq kat rumah nie... Adik cakap dia nak jemput Robin & Muqri. Bolehlah tu adik!!! Rasa tak sabarnya nak tunggu semuanya siap....

p/s : persiapan raya rasanya kurang sikit tahun ni pasal dalam kepala ni asyik fikir pasal dapur aje!! dah siap nanti baru nak beli tapi banyak juga yang dah ready. macam baju Awatif dah selesai, baju adik aje yang belum selesai lagi tapi tak banyak dah. cuma sehelai dua aje lagi.

p/s : banyak duit dah habis nie!! suami dah fening fening dah he..he..

1 comment:

bidadarindu said...

sape nak hiduupkan api bbq tu nnt yek?

abg li,kita sampai kemaman bila api dah hidup tau....he he he...

p/s : teringat masa pak teh nak masak 2 ayam golek utk testing kat umah ibu dulu,punya susah abg li nak hidupkan api...he he...