Saturday, January 21, 2012

limau melayu

Dr : Aisy tak boleh makan ais cream, air sejuk2, limau cina pun tak boleh makan tau!
Ummi : Dengar tak adik? Dr cakap adik tak boleh makan limau cina ngan minum ais.
Adik : limau melayu adik boleh makan tak?
Ummi : hahahahaha..... limau melayu tak boleh, limau cina tak boleh, limau india pun tak boleh!! he..he..he..

2-3 hari sebelum adik demam saya ada beli sekotak limau tapi dia tak lah makan banyak mana pun. Saya ngan Awatif aje yang pulun makan pun tapi yang herannya banyak lagi yang tak habis. Ada 20 biji lebih lagi. Ni maknanya kami pun tak makan banyak mana pun pasal saya beli yang kotak kecil aje. Saiz S. Rasanya sekotak tu ada dalam 30 biji aje kot!

Kesian Awatif! Dia lapar tapi tak boleh nak makan. Sakit! Makan bubur pun sakit. Nasi memang tak boleh nak makan. Semalam dia makan jeli aje - tu pun tak habis satu. Yogurt dia boleh lah makan tapi mana boleh kenyangkan? Dia banyak minum air ais aje. Kembung perut minum air aje! Kesian sungguh saya tengok dia!

p/s:- malam ni tetamu dari KL sampai - khabarnya pukul 5 petang baru nak bertolak dari KL - mujur sebelum anak2 sakit saya ada ngemas rumah sikit - sejak balik dari spital Khamis lepas saya tak buat apa2 pun - semalam seharian kami anak beranak tidur - ubat Awatif & adik memang mengantuk power punya he..he.. - bagi satu ubat pun dah lali tambah banyak2 tu kan? - yang Ummi pulak makan ubat seselma - memang tidur la tambah2 tak cukup tidur kebelakangan ni kan? - nak ngemas rumah pun dah tak larat dah! - mujur lah rumah dah kemas minggu lepas (tak lah kemas mana pun tapi sedap lah jugak mata memandang he..he..)

p/s:- cerita sambungan stress part 2 tu kita sambung kemudian ya!!

3 comments:

Anonymous said...

hai kak syg..nak share story,dila aritu pun remove tonsil gak btul2 kne jge sbb kalo xjage akn jd pndarahan..dila da 2x berlaku pndarahn,yg k2 paling truk smpai kne blood trnfusion..harap2 awatif akn cpat sembuh :)

Hafidzin said...

ni Dilla anak cik Amoi ke?

Dengar Dilla cerita pasal pendarahan tu kak sayang takut pulak! setakat hari ini tak ada lah jadi lagi tapi takut la jugak kan?? Berapa hari ya luka tu betul2 baik? Berapa hari boleh makan benda keras2?

Terima kasih Dilla share cerita kat sini!

Anonymous said...

yup dila anak cik amoi,heheeh ingt kak syg xknal...dlm 2 mnggu ke atas,tp kn kne bnyk mengunyah n tekak kne sentiase basah,dila jnis cepat muak jd mkn mee ke ape ke yg btul2 lembut n tak pedas..bg dila la bnykkn mengunyah chewing gum pastu pas mkn mest kne kumur2 ntuk elakkn infection..