Sunday, January 8, 2012

happy 39th birthday abang!!

Dah 8hb pun hari ini. Alhamdulilah, suami genap 39 tahun hari ini. Tak celebrate pun cuma saya buat kek favourite suami - butter cake tapi kali ni saya letak popi biru. Saja nak kelainan. Nak keluar pergi mana2 pun tak berapa larat sangat pasal letih semalam pergi Kuantan pun tak habis lagi. Hari ini pulak cuaca hujan & mendung aje. Nak keluar memang tak ada mood langsung - rasa nak memerap dalam rumah aje!

Hari ini ingat nak masak special sikit macam ayam bbq @ ayam bakar tapi suami cakap tak nak. Dia dah jemu makan ayam. Sejak saya duduk KL cuti sekolah lepas & dia duduk sorang2 kat sini - nak dikatakan tiap2 hari dia makan ayam. Sebut ayam pun dia dah muak. Dia kata dia nak makan ikan aje lepas nie so saya pun tak adalah nak masak special2 - masak simple2 aje!

Rasanya ayat2 saya dah berterabur nie - mengantuk sangat nie - bangun dari pukul 6 pagi tadi tak tidur2 pun. Mata dah layu, badan dah penat & fikiran pun dah melayang2! Esok2 kita sambung ya!
Sebelum tu buat suami - Abang, Happy Birthday!! Semoga abang sihat selalu ya! Semoga abang mencapai kejayaan tahap yang paling tinggi dalam kerjaya & kehidupan abang! Paling penting moga jodoh kita berpanjangan hingga ke akhir hayat!! Walaupun kita bukan pasangan yang sempurna tapi kasih sayang antara kita harapnya tetap utuh sampai bila2 ya!! Amin....

menu hari ini - sambal tumis udang petai, ikan kerisi goreng & sayur petola air

kek besday suami -  nasib la suami dapat isteri yang tak kreatif nie he..he.. - sememeh aje - ada hati nak hias kek cantik2 tapi tak sedar tangan tu tak berseni langsung - setakat ni aje yang mampu pun - kek butter popi biru!

malas nak tukar baju - baju kelawar yang paling selesa dipakai - tak kira, pagi, petang atau malam!

Walid & adik yang tak mandi lagi!

Walid & Awatif - Walid tu susah sangat nak senyum bila bergambar - asyik masam aje!

time potong cake - tak senyum jugak! mahal betul la senyuman abang nie!!

Awatif & suami tengah makan cake - adik?? dia dok ralit tengok tv! dia yang nak makan sangat2 kek tu tapi bila dah potong tak mahu pulak!

jom makan!!

dessert sagu gula melaka - permintaan dari suami - terlebih air jadi lembik sikit - lepas ni nak kena buat lagi - suami makan tak puas - anak2 suka pulak makan lembik2 macam nie!
p/s:- esok nak buat apa ya untuk bekal anak2 ke sekolah? agak-agaknya surirumah yang lain pening kepala tak bila fikir nak masak apa hari-hari untuk bagi makan suami & anak2? saya yang baru rajin masuk dapur 2-3 hari ni pun dah pening kepala mikir! atau saya sorang aje yang rasa macam tu??

4 comments:

NASI BARYANI SEDAAAAAP... said...

ala... buat aje resepi baru yang simple tp sedap... kalau diorg rasa sedap, maksudnya ok la tuh... yg penting niat nak masak utk keluarga tu...

lps ni kurus la kak sayang, bz.... jea..

cantik kek... dah pandai deko sekarang... x kisah la org nak kata ape... yang penting kita buat sendiri...

Cendana Kasih said...

nampak gebu dan lembut je kek tu..

Hepi birthday buat your husband...semoga panjang umur dan murah rezeki...untung dapat bini pandai masak...hehe

bidadarindu said...

Hepi Birthday Abg Lan...Kalau Kak Sayang Bagi Baby kat Abg Lan,baru la dia Senyum...he he...

Hafidzin said...

Baru perasan ada komen - buat yang komen tu terima kasih ya!

Yan - tak kurus mana pun, macamana gigihnya buat kerja macam tu lah gigihnya makan he..he.. tak ada maknanya nak kurus adoi!!!

Cendana Kasih - thank you! Salam perkenalan ya - terima kasih sudi singgah!

Bidadarindu - hadiah tu kena tangguh dulu! duit nak kena himpun dulu baru boleh fikir pasal baby baru!!