Sunday, October 30, 2011

hadiah besday adik

Semalam pergi Kuantan nak cari hadiah dekat adik tapi bila dah pergi Hospital tak ada banyak masa nak cari2. Mula2 pergi Kuantan Parade tapi tak jumpa yang dia berkenan. Last2 belikan dia beg sekolah angry birds.  Pastu pergi pulak East Coast Mall pun tak ada jugak. Toysrus yang kat Parkson tu dah nak tutup. Mula2 hairan gak pasal apa tak banyak barang - nampak banyak rak kosong. Tanya budak sales tu dia kata dah nak tutup. Pastu nak cari kat tempat lain Ummi dah tak larat. Sejak seminggu nie kaki & pinggang rasa sakit sangat kalau berdiri & jalan lama2. Rasanya itu kesan dari duduk & berdiri lama2 masa nak buat makan2 tu.

Adik jadi tak tentu arah lah semalam pasal tak belikan dia apa2 - cuma beg sekolah angry birds tu aje. Janji ngan dia hari ni nak pergi Kerteh. Pasal kesiankan dia sakit telinga tu yang gagah jugak pergi Kerteh hari ini. Pergi berdua aje ngan suami. Pukul 10 pagi keluar rumah, pukul 1 tengahari dah sampai rumah. Tak singgah lama2 pun - pergi beli barang2 terus balik.

beg sekolah angry birds

pencil box - ni beli lama dah, sebelum bulan puasa rasanya

muka masam adik pagi tadi 

dua beradik nak pergi sekolah

dari belakang - ngan beg angry birds masing2 - beg Awatif tu minggu lepas beli kat Kuantan

botol air angry birds - beli kat Kuantan minggu lepas - simpan tahun depan

Kat Kerteh tadi singgah Mesra Mall - beli ni kat Toysrus. Hadiah duit yang dia dapat tu campur ngan duit Walid dapatlah beli nie:-

adik minat sangat ngan kereta Volkswagen  nie - dok pujuk Walid beli kereta brand nie!

balik sekolah terus terkam - bila suruh senyum tak mahu pasal nampak gigi  dia tak ada kat depan he..he.. so dia senyum tutup mulut!

main kereta tu kejap aje - pastu kat sini jugak dia suka

apalagi! main game tembak-tembaklah!! suka sangat2!

hadiah besday adik tahun nie!!
p/s:- kakak jeles bukan main - tadi Ummi tengok2 jugak mainan kat Toysrus tapi banyak yang dah tak sesuai untuk kakak  pasal dia dah besar - tak kan nak belikan anak patung lagi! bad mood aje dia sampai sekarang! 

3 comments:

Kaz said...

Fizin, semasa ina dok baca blog Fizin ni, Wafriy pun ada sama. Bila dia npk je barang2 angry birds Aisy, dia punyalah tak tentu arah. Dia terus dok merengek nak semua yg mcm Aisy ada, hehe.

ikatankasihku said...

ni n3 kenangan buat adik...bukan main suka dia dpt hadiah..
musim agry bird skrg ni...anak ikin pon sama jugak...

*ikin pon sama la kak, berdiri ke duduk lama2 sakit sgt pinggang ni... tahan jer

Hafidzin said...

Ina - lebih dari ni pun Ibu & Abah Wafriy boleh beli!! he..he..
Memang budak2 skrag ni suka sungguh ngan angry birds - pasal nampak cute sangat kot! tapi bukan kata budak2 - mak budak pun suka jugak!!

Ikin - memang kakfizin buat n3 ni kenangan utk dia - dah besar nanti bila dia baca, dia tahulah kita sayang kat dia macamana kan??
Ikin muda lagi - tak macam kakfizin nie - nak masuk 40 tahun dah pun!! he..he..