Saturday, August 6, 2011

nak bawa ke KL

Tidur tak cukup gara2 buat inilah:-


Apam Polkodot - warna coklat - filling coklat, warna oren - filling oren, warna pink - filling blueberry (sepatutnya filling strawberry tapi pasal ngantuk punya pasal cari2 tak jumpa, bangun sahur pagi ni baru ternampak, padahal depan mata je, ni gara2 ngantuk sangat la sampai barang depan mata pun tak nampak).


Close up sikit - kali ni saya guna santan kotak menggantikan fresh milk - rasanya lebih sedap & lebih lembut!


Ni apam tak menjadi mekarnya he..he.. Saya guna resepi lain ngan gantikan susu dengan air ais cream soda bergas tu. Lembut memang lembu tapi tang mekar tu yang buat spoil!


Ni kek lapis keju koko untuk birthday Awatif minggu depan. Dia sibuk dok suruh saya buatkan kek ni untuk dia - nak buat di KL takut tak ada masa so buat siap2 kat rumah senang sikit. 


Barang2 yang dah siap nak bawa ke KL. Pening kepala jugak nak packing. Semua barang2 dapur saya bawa sekali pasal nak tinggal rumah sebulan. Suami kena kerja di Gurun, Kedah so saya & anak2 tak berani nak tinggal kat rumah tanpa suami jadi kami akan merantau di rumah kakak selama sebulan.

4 comments:

ikatankasihku said...

banyak nyer barang kak...kak fizin nak pesan, kalau nak tinggalkan rumah jgn publish kat internet, kwn sana dia nak pegi bercuti kat oversea seminggu, dia bgtau kat fb, kat blog, pastu alarm punyer orang, call bgtau ada org masuk umah, bergegas balik, ruma dah licin, perompak tu guna lori dtg hangkut segala barang termasuk perabot...jiran ingat tuan rumah nak pindah sebab dia org kl, x berapa mesra ngan jiran, just tegur2 gitu jer..bahaya , perompak sekarang ni celik IT....saje nak ingatkan jer supaya berhati2,kalau dah balik rumah, nak bgtau, itu takpe..

rositahmdzain said...

betul la yang kwn ayg ckp tu..dah berapa lama ayg dok warwarkan. uda nak bgtau farah pesan apam polkadot.

bidadarindu said...

betul la k.sayang nie..kena pasang cctv..pantau dari semenyih...

publish balik satu n3 kata abg lan x jadik kerja kat gurun..sbb x jumpe minyak kat sana..anak2 plak nak periksa sblm raya...so kena balik ganu balik...
lagi satu lupa nak belikan bidadarindu keropok..kena balik semula...
he he he...

p/s : mintak doa je la banyak2 kat Allah...

Hafidzin said...

Ikin - terima kasih atas nasihat tu! dalam fb kakfizin tak bagitahu cuma kat blog aje yang kakfizin bagitahu! tapi takut jugak la kan??
sebelum kakfizin keluar, dah siap pesan kat jiran2 tengok2kan rumah lagipun dah g balai polis buat lapuran supaya mereka buat rondaan kat umah kakfizin tu! Mudah-mudahan tak ada apa2 yang terjadi, Amin!!

Uda - senang sangat nak buat apam dot dot tu. Balik raya nanti sayang buat!

Bidadarindu - semalam anak2 dok tunggu la Muqri & Cinta!!