Friday, August 26, 2011

khas untuk Uda

Sejak tersiarnya entry pasal mak sakit tu - makteh & uda cepat2 cal tanya macamana mak. Berguna jugak ya blog saya nie he..he.. Alhamdulilah, nampak mak sihat sikit malam ni. Cakap pun dah kuat he..he.. (khas untuk Uda - mak nampak lebih sihat & ceria sejak mak dapat tahu pasal "berita" tu). Iyalah, bila mak tak puasa, walaupun mak tak makan tapi sekurang-kurangnya mak minum air. So mak dapat lah sikit tenaga tu!

Saya baru balik ambil baju tempahan Awatif & Balqish. Bila sampai rumah, mak sibuk suruh saya update blog ni dengan melistkan barang2 yang uda kena beli. Mak kata uda yang suruh saya letak dalam blog nie. Tanya mak berulang kali betul ke uda nak suruh sayang masukkan list barang2 ni dalam blog, mak jawap ya, uda kata tulis dalam blog2! he..he..

So, uda inilah list barang2 yang uda kena beli :-

Beras mati untuk mak 5 kilo
Beras ramai2 - 20 kilo
Sunquick 3 botol
Susu F&N - 4 tin
Teh Lipton - 100 uncang
Milo - sederhana 1
Nasi impit cap Adabi - 40 ketul
Spageti - 4 bungkus
Laksa halus - 10 bungkus
Breeze - yang besar 1
Sabun Mandi - 3 buku
Ubat gigi - 3 kotak
Minyak masak cap Seri Murni - 3 botol yang besar
Axion - 1
Gula - 10 kilo
Kicap manis cap kipas udang - 3 botol
Madu (nak buat sambal masak merah)
Cabai kering sekilo
Bawang besar - 5 kilo
Bawang kecil - 3 kilo
Bawang putih  - sekilo

p/s:- bila orang luar baca kang mesti ingat apalah orang ni - yang ni pun nak kena masukkan dalam blog, bukan tak boleh nak sms @ cal ke he..he.. - bukannya apa, cakap mak tak boleh nak ingkar, kalau mak kata kena tulis dalam blog, maka kenalah menurut perintah he..he..

4 comments:

bidadarindu said...

nnt nak suruh mak cakap

1."yang,raya nnt bagi duit raya kat bidadarindu tau...min 1K-dia nak beli belacan tu"
2."yang,pas raya nnt hang masak kat lan tau..sian mak tengok hari2 makan lauk kedai jek..."
3."yang,hang nampak tak cun la kalau kurus..hang kena makan banyak sikit...kasi gumuk...hu hu"

jangan ingkar cakap mak...ha ha ha...

ikatankasihku said...

senang kak berblog ni, kalau sms mcmne nak taip panjang2, kalau telefon membazir duit, blog jgk yg terbaik...zaman dah serba maju... :P
mudah2an mak kak fizin semakin sihat.,..

rositahmdzain said...

uda terkezut smpai ketaq lutut tgk mak demam. buka posa x lalu mkn. sbb tu sebelum p tarawih uda call dulu. dpt ckp ngn mak rasa lega sikit..

rositahmdzain said...

yang, uda baru teringat hari tu syg ada post kat blog utk anak cucu Hajah Saodah bawa sendiri cadar,sarung bantal, selimut, tuala dan baju kan? bantal kena bawak x? kalo mcm tu masing2 kena bawak sabun mandi n colgate sendiri la kan, mcm nk tido hotel kan kita bawa sendiri..hehe. tp blk kg x leh samakan dgn hotel kan. hotel cuma provide cadar n selimut semua tp x provide colgate.