Friday, July 22, 2011

tembok

Lama tak update pasal tembok kat luar tu. Untuk pengetahuan semua - tembok tu masih belum siap! Sekarang nie baru tengah simen. Dah 3 hari pekerja tak datang. Sebab apa pun tak tahu! Hari ini ngan esok memang hari cuti diaorang. Saya & suami tak kisah sangat datang ke tidak pekerja2 tu tapi janji sebelum 6hb nie kena siap sepenuhnya pasal tuan rumah tak ada sebulan! Nak kena merantau duduk KL sebulan! nanti kita sambung balik cerita pasal ni ya!!

Sebelum tengok gambar tembok, mari kita intai pokok mangga saya nie! Pokok kecil aje tapi buah Alhamdulilah, lebat! Kalau nak ikutkan lagi banyak buah ada tapi banyak yang dah gugur sebelum waktunya!! Bila tengok buah2 jatuh kat tanah tu rasa sayu aje! Sayang!!



Halim baru lepas pasang gate kat tepi tembok. Sepatutnya dia kena pasang sebelum saya hantar ibu & mak pergi KL haritu tapi disebabkan dia terlibat ngan accicent, maka hari ini baru dia ada masa datang pasang. Legalah sikit bila dah ada gate nie - kalau tak terbuka macam tu aje. Asalnya nak tutup terus aje tembok tu, tak nak ada pintu apa2 tapi saya & suami ubah keputusan bila kontraktor rumah tu bagi cadangan patutnya kena ada pintu tu untuk kecemasan apa2.



Tembok yang masih tak siap2 - baru dalam proses simen.


2 comments:

ikatankasihku said...

kat umah ikin, pokok mangga, rendang jer tapi tak berbuah pon...

Hafidzin said...

kakfizin pun x sangka kali ni menjadi pulak buahnya - last year berbuah 2-3 biji aje - sempat jugak merasa, manis! jiran2 bagitahu dulunya tanah ni kandang lembu - tu kot yang buat subur tu he..he..