Thursday, July 21, 2011

ponteng lagi!!

Hari ni adik tak pergi sekolah lagi!! Dalam sebulan ni nak dikatakan setiap minggu mesti dia ponteng. Minggu lepas 2 hari tak pergi sekolah, minggu ni pun sama!


Dia tengah tidur. Baru balik dari teman Umi pergi window shopping - ada kedai tudung RATU baru buka kat Kemaman nie so Umi teringin nak pergi tengok - sanggup heret anak tak sihat temankan he..he.. (tapi siang2 dia ok cuma malam aje dia batuk teruk)..

Batuk dia makin menjadi2 seminggu ni sampai kadang2 dia batuk macam dia tak boleh nak bernafas. Mujur tak lelah teruk! Dah 2 kali pergi Klinik - semalam pergi lagi pasal nak minta antibiotik kerana first pergi tu Dr tak bagi. Makan ubat batuk tak ada kurang pun!

Kesian bila dengar dia batuk malam2. Kadang2 tu berterusan sampai 2-3 minit. Bila pagi nak bangun pergi sekolah susah dia nak bangun pasal malam2 dia tidur tak jerap! Siang2 tu dia batuk jugak tapi tak teruk macam malam2.

p/s:- risau ngan dia - bulan puasa nie dia kena ponteng sekolah sebulan! serba salah Umi dibuatnya! kalau nak bagi dia sekolah, Umi kena berkorban, mujur Awatif dapat bersekolah dalam sebulan tu!! pening kepala ngan statement nie?? nanti saya buat n3 lain cerita pasal masalah ni ya!!

4 comments:

ikatankasihku said...

la, kecian kat dia....dktr tak bg antibiotik?

*kak fizin, brg akak dah pos yer....nanti da sampai inform sy k... :P

bidadarindu said...

Naper nak kena cuti smp sebulan lak nie?

Hafidzin said...

Ikin - tq - sekarang nie dia dah ok sikit..

Bidadarindu - nanti buat n3 lain pasal tu!!

NASI BARYANI SEDAAAAAP... said...

Cuba la mkn madu ke... anak2 km alhamdulillah... kalau tengah2 mln bangun, mkn madu ok la... x la teruk sangat. Pastu baru2 ni g makan ubat homopati.. alhamdulillah.. ade perubahan.. wlwpun lambat sikit tapi... berkesan..