Friday, June 3, 2011

rumah kena masuk pencuri!!

bingung, marah, sayu, celaru, geram, sedih, ralat
1001 perasaan ada ketika ini

kenapa???
RUMAH SAYA KENA MASUK PENCURI!!
PECAH MASUK
WA..WA..WA...

barang yang saya syak hilang
komputer, mesin jahit, besta, video

tenghari tadi terima panggilan dari jiran sebelah
katanya ada kereta nissan Xtrail masuk dalam perkarangan rumah
mula2 dia ingat ada sedara saya yang datang
so dia pun tak kisah lah
tapi lepas sembahyang jumaat baru dia perasan
kereta nissan tu dah tak ada
pagar, gril dan pintu rumah saya terbuka luas
memang SAH!!
rumah kena masuk pencuri!!

dia dah report polis tapi polis tak dapat nak buat susulan
nak kena tunggu tuan rumah balik dulu
dia ada masuk kejap rumah saya
katanya rumah saya dari ruang tamu smpai ke dapur habis sepah
bilik2 penuh dengan kain baju
habis almari dipunggah!!!

lepas dapat tahu rumah kena pecah masuk
terus saya balik KL petang tadi
nie baru sampai rumah kakak terus update blog
takut2 komputer hilang
memang tak ada peluang nak update blog lagi
nak tunggu beli baru alahai!! lambat lagi la!!!

esok pagi2 nak balik rumah Kemaman!!
ketar tak hilang lagi nie!!

p/s:- selain rumah saya, ada satu rumah lagi kena masuk! waktu & masa yang sama!!
kalau saya lama tak update blog lepas nie faham2 aje lah - mesti komputer kena curi!!
sabar..sabar..sabar...

No comments: