Tuesday, June 14, 2011

minat jejaka yang sama

Ada sapa2 kenal orangnya ini?? Ada? Tak ada?



Buat yang tak tahu inilah Khuhyun dari Super Junior! Saya sedar diri dah tua! Tapi dah minat nak buat macamana kan? Minat saya pada KPOP nie membuatkan anak2 pun jadi minat sama! Sejak beli CD kompilasi lagu2 Korea ni Awatif boleh hafal lagu Korea dengan cepat! Budak kan? Senang aje dapat serap dalam otak dia tu kalau dia betul2 minat. Cuba kalau dia buat macam tu dalam pelajaran - tentu UPSR boleh gerenti dapat 5A! Betul tak Awatif??

Sekarang ini dialah pujaan hati saya & Awatif he..he..Bukan Umi dia nak ngajar mengaji ke apa tapi dok sibuk ngajar anak pasal artis2& lagu2 Korea - siap bagitahu nama2 ahli group Super Junior, CN Blue, Beast, MBLAQ dan mcm2 lagi la! Macamana lah Walid tak bising?? He..he.. Alah! minat, minat jugak tapi tanggungjawab tak pernah lupa! Awatif pun sama jugak - time Umi sporting - sporting la tapi kalau buat salah kena marah jugak! Minat, minat jugak, study tetap no. 1!

Tiap2 hari dia akan tengok music video Super Junior sampai boleh hafal Khuhyun punya part! Terutamanya lagu Minah & No Others! Sebelum ni dia minat Khuhyun Super Junior gitu2 aje tapi sejak balik dari kampung nie yang dia jadi minat sangat2. Maksu (adik suami) dia pun minat giler ngan KPOP nie. Agaknya bila dua orang yang muda belia berjumpa - sembang mengenai orang yang depa minat so bertambah lagi la kot minat tu. Demam KPOP nie tempias jugak kat Balqish pasal dia pun ikut balik kampung jugak haritu.

Dalam handphone dia siap ada "I Love You Khuhyun" - bab nie saya sporting! Lagipun tahu dia suka2 aje! Asal jangan lebih2, Umi tak kisah!

p/s:- adik cakap "Umi, adik dah mula suka la lagu Korea nie" - iyalah tu!! bila Walid balik kerja aje - dia lah yang selalu ngadu kat Walid "Umi ngan Kakak asyik tengok Korea, Korea, Koreaaaaaa aje kerja dia" he..he..

1 comment:

Anonymous said...

ala sama la ngn umi diya, xaci la, minat kyuhyun gak.. ala xpe kakak ade bnyk video super junior,cnblue,beast dlm laptop.. hehe. jgn jeles tau, tiap2 ari duk tgk. =)