Monday, June 13, 2011

catatan beremosi!!

Sekarang saya tengah sakit. Kelenjar leher bengkak - tonsil pun bengkak. Akibatnya? Saya jadi demam, sakit abis seluruh muka sampai dalam telinga pun rasa sakit berdenyut2. Nak telan air liur pun sakit. Bila bersin keluar air mata pasal sakit sangat!

Bila sakit nie emosi makin menjadi2. Mula la terfikir kenapa orang ni tak cal ya tanya macamana keadaan kat sini? kenapa orang tu tak cal ya tanya? kenapa orang sana tak ingat nak tanya? ooooh! baru tahu selama ni kita aje yang ambil berat!!!

Bukan nak ungkit - hormon dalam badan yang buat kita lagu nie!!!! Ngan sakit lagi! Sakit tau!! Harap2 bengkak tu akan surut dala 2-3 hari ini. Tak mau dah operate lagi! Dah 2 kali kena operate tempat yang sama.

Sambung balik ayat tadi - bukan nak ungkit! Saya nie kalau dapat info apa2 pasal hal family cepat aje cal tanya keadaan macamana! Pasal anak sakit ke, anak jatuh katil ke, anak masuk spital ke, dapat baby baru ke, pasal putus cinta ke, pasal dapat cinta baru ke, pasal nak tunang ke, pasal tak jadi tunang ke - semuanya saya akan cal tanya. Bukan nak menyibuk tapi nak tunjuk kita AMBIL BERAT hal family!!

TAPI bila kejadian buruk berlaku pada saya - tak ada sorang pun nak cal tanya macamana keadaan saya. Saya kira inilah pertama kali kejadian buruk berlaku pada saya anak beranak selain dari kami anak beranak yang sering keluar masuk hospital. Ada tu saya dah cal bagitahu tapi lepas tu tak ada yang nak cal balik tanya macamana keadaan saya! Kalau sayang sangat kredit tu - sms pun tak apa tapi itu pun tak ada. Tak mampu kot rasanya!!!

Buat Ibu, Maksu, Makteh, Kakak & Abang Eky yang cal & sms tanya berulang kali pada hari tersebut, saya ucapkan terima kasih! Memang saya memerlukan sokongan pada hari itu memandangkan saya amat terkejut dengan keadaan rumah & kehadiran polis.

p/s:- mak kata kita jangan balas perbuatan orang pada kita so walaupun dah tahu orang2 disekeliling kita tak pernah & tak mahu ambil berat pasal kita, kita kena tetap ambil berat pada mereka kerana FAMILY lah yang kita ada - tiada nilainya kita tanpa keluarga!!

No comments: