Tuesday, June 14, 2011

Ananda Bhawan

Dah lama saya teringin nak makan kat Ananda Bawan - dulu2 sebelum kawin selalu jugak Uda bawa makan tetapi cawangan kat Penang. Teringin sangat nak makan cheese nan. Kat Kemaman nie tak ada kedai yang jual roti nan! Kalau tiba2 teringin nak makan - maka jawabnya gigit jari lah he..he.. Selalunya setiap kali pergi KL memang selalu ajak kakak makan cheese nan cicah ngan kuah kurma ayam! sedap!!Tapi sejak kakak pindah Semenyeh ni tak pernah pun sekali makan pasal tak tahu kedai yang mana sedap!

Sambung balik cerita tadi - sejak dari rumah Kemaman lagi dah plan ngan Uda. Selalunya balik kampung tak ada peluang nak pergi. Kali ni janji betul2 ngan suami & Uda anak beranak. Yang ikut uda anak beranak & saya sekeluarga campur ngan budak debab tu si Balqish he..he.. Ibu & mak tak mau ikut!















Anak2 saya memang hantu roti canai - si kakak order roti canai telur, si adik roti canai kosong. Saya roti nan cheese, Farah share ngan Uda, roti nan kosong kot, Balqish sizzling mee ngan susu segar lembu! siap pesan nak suam lagi! he..he.. memang sebijik anak Walid! Ain order sup ayam & adik Najwa apa ya!!Yang bulat2 tu lupa pulak nama dia! Suami order nasi beriani! Memang favourite dia!

No comments: