Thursday, March 10, 2011

minat





Mari kita dengar lagu nie sama2 ya! Bagi saya lagu nie pertama kali dengar terus "tangkap"!!

Saya tak pernah beli CD sepanjang umur 35 tahun nie - dulu2 saya adalah peminat setia KRU (terutamanya Yusry - Ina, ingat tak macamana kita punya berangan dulu he..he..) tetapi waktu tu saya tak pernah teringat nak beli CD KRU! Mungkin waktu tu tak ada duit kot!! he..he..

Tetapi sejak minat ngan lagu2 Korea ni tiba2 aje teringin nak beli CD. Puas jugak cari CD CN Blue & Super Junior kat area Pantai Timur nie tetapi tak ada! Kat Kerteh, Kemaman & Kuantan - tak ada!! Masa pergi Johor hari tu ada juga cari2 kejap tapi tak ada jugak!

Dalam 2 minggu lepas saya ada pergi satu kedai - ada pasang lagu2 Korea - tanya cashier kat situ "beli CD kat mana" - dia jawab - "upload kat komputer aje - kat sini memang tak ada CD Korea nie"! Rupanya ramai kat sini yang minat lagu2 Korea!! Bukanlah saya seorang aje he..he..

Jadi saya telah meminta jasa baik suami untuk uploadkan lagu2 yang saya suka. Dah hampir 2 minggu bagi senarai lagu2 tu kat dia tetapi sampai ke hari ini tak siap2 pun lagi! Konon2nya macam dia bagi CD tu sempena hadiah anniversary la he..he.. (hadiah saya masih belum dapat lagi - aaaadoi!! penantian itu suatu penyeksaan tau!!)

p/s:- seingat saya kaset pertama saya beli kaset Senario & last sekali kaset Mawi!

p/s:- untuk pengetahuan semua - Maher Zain pun saya minat jugak!! (sebelum orang mengata baik mengaku dulukan? he..he...)

No comments: