Tuesday, February 22, 2011

perubahan adik!

Banyak perubahan yang amat ketara sejak adik masuk darjah satu. Antaranya ialah :-

1) Adik dah stop minum susu botol sejak 3 minggu lepas. Part nie yang paling best pasal Umi ngan Walid tak payah gaduh2 dah sapa yang nak kena basuh botol susu he..he..

2) Sejak sekolah Al Amin nie adik dah pandai hafal surah Faatihah & An-nas.

3) Dah pandai solat dan niat malah bacaan sembahyang ruku' & sujud pun adik dah hafal. Setiap kali waktu solat kadang2 tak payah suruh - terus dia solat tapi kelakarnya time tengah solat dia boleh sampuk Umi ngan kakak sembang he..he..

4) Setiap kali ambil wuduk - habis seluar & baju basah!

Setakat nie ajelah perubahan adik, kalau ada lagi nanti kita sambung balik!!

p/s:- SATU benda yang tak ubah2 - SUSAH BETUL nak suruh dia buat homework! alasan2 yang dia bagi masih sama macam sekolah di Smart Readers dulu!!

p/s:- pelat bercakap masih sama!!!

p/s:- beza betul sejak dia sekolah Al Amin ngan masa dia sekolah di Smart Readers! Dulu2 doa makan pun dia tak tahu tapi sekarang Alhamdulilah!! Azan/Bang pun dia dah pandai. Tak tahu nak percaya ke tidak tapi dia kata dia jadi Imam kat sekolah.. he..he.. Tak boleh bayangkan macamana dia jadi Imam!! Alhamdulilah!!

No comments: