Wednesday, February 16, 2011

cerita pasal kenduri





























Majlis kenduri di Johor :-

1) Tema family Hajah Saodah - batik. Saya & Kakak pakai baju baru tetapi tak puas hati sangat2. Patutlah murah - kualiti sangat2 mengecewakan!!

2) Family Lang sampai pagi hari kenduri tu.

3) Family Nyah sampai lewat sikit pasal ada masak. Amboi! makin kencang la poket tu kan? he..he..

4) Kami asyik syok sendiri - pantang nampak camera - gambar pengantin ambil 2-3 keping aje - tupun pasal dah kena sound ngan mak he..he..

5) Bilalah si Farah & Qilah nak kahwin - last rasa suasana meriah kenduri kendara nie masa Arzery kahwin 2 tahun lepas.

6) Bukan main suka Aisy & Robin dapat jumpa Muqri. Group 3 orang tu dah bertambah ngan "terjoin" nya si Aleef & Adam. Bukan main happy depa tu - dewan tu depa buat macam rumah kampung kat 300 kaki aje.

7) Rasa macam raya pulak pasal semua family berkumpul - cuma Maksu aje yang tak dapat ikut pasal tak dapat cuti - maklumlah orang dah ada kerjaya he..he..

8) Nyah family check in kat hotel yang sama malam tu. Tukang bookingnya ialah saya he..he.. Tak habis2 ngan kerja secretary nie!! Gaji tak dapat pun tetapi tak apa, ikhlas tu he..he..

9) Asalnya saya tak plan pun nak pergi kenduri nie tetapi ntah macamana rasa teringin pulak nak join. Usaha memujuk suami bukannya senang pasal anak2 nak kena ponteng sekolah 2 hari. Kena janji macam2 baru suami kata ON...

10) Sepanjang 1o tahun (bulan depan genap 11 tahun) berkahwin kami tak pernah pergi lagi Johor Bharu. Anak2 pun teringin sangat nak pergi.

11) Stay kat Johor 3 hari 2 malam. Kalau kakak pun cuti hari Isnin tu tentu kami sambung lagi duduk kat Johor lagi semalam.

12) Nyah family ngan ibu & Makteh pergi Singapore hari Ahad pagi tu. Kami cuma bye2 aje lah pasal tak ada passport, lagipun hari Ahad tu kami nak balik dah.

No comments: