Wednesday, December 29, 2010

SUKANEKA HSFD - Makan Bahulu

Idea lawan makan bahulu ni datangnya dari Ibu. Yang menjadikan idea nie kenyataan adalah saya. Chewah! bunyi macam la hebat sangat he..he..Susah payah tau cari & beli bahulu pada hari sebelum nak pergi Melaka. Beli 80 biji. Yang guna untuk pertandingan tu berapa biji aje - selebihnya buat makan2 aje!! Ibu2 & bapa2 kena habiskan 5 biji manakala anak2 kecil tu 3 biji aje! Seksa tau nak menghabiskan bahulu tu,nampak macam senang tapi susah sebenarnya! Kalau nak tahu, cuba lah sendiri!!

Pertandingan antara ibu2. Heran sungguh - bahulu nie memang favourite saya - selalu dok makan ok aje - setiap kali makan boleh habis 3-4 biji ngan cepat aje tapi bila buat pertandingan macam nie, sebiji pun susah nak telan. Kenapa ye? Mungkin pasal gemuruh kot! Rasa macam masuk pertandingan Olimpik la pulak he..he.. Sebelum game start dah rasa ketaq - macamana la kan? Tu baru pertandingan makan bahulu - dikalangan family aje pulak - kalau pertandingan besar2 tak tahulah he..he..Kelakar betul bila ingat!! Pemenangnya ialah Yan, ke 2 Makteh & ke 3 saya. Tabik betul kat Yan, habis 5 biji bahulu ngan cepat!! Bini sapa la tu!!!




Pertandingan antara Robin, Aisy & Muqri. Kelakar betul dengan telatah mereka yang terpaksa habiskan 3 biji bahulu tu. Masing2 tak mahu mengalah!! Tapi akhirnya yang menang Robin, kedua Aisy & ke 3 Muqri. Ibu yang duduk kat belakang depa tu gelak sampai keluar air mata! he..he..Makteh jadi tukang sediakan air! Tabik Makteh!!





Pertandingan antara bapa2 & anak2 lelaki. Pemenangnya Bazli, Amir & Zakuan. Yang bapa2 tu tak menang pasal dah kenyang sangat kot makan udang semalam pagi tu!! he..he.. Macam aksi2 & gelagat ada gara2 nak habiskan 5 biji bahulu! Bidadarindu main ngelat! Letak 2 biji bahulu kat pinggan Amir! he..he..sekali lagi Makteh tolong sediakan air selepas tamat pertandingan! Kena minum air, kalau tak boleh tercekik he..he..






1 comment:

bidadarindu said...

Bini saper la tu....macam Diana Daniel...he he he...

p/s : "Diana Daniel Juara Makan Bahulu Antarabangsa"- Majalah "Manggis" Januari 2011..he he he...