Sunday, December 5, 2010

Minit Mesyuarat kali ke 2 HSFD

Minit Mesyuarat Kali Ke HSFD
Tarikh : 5/12/2010 (Ahad)
Pukul : 7.45 malam
bertempat di rumah Kak Min
Yang Hadir:-
Ibu
Mak Teh
Pak Teh
Abang Lee
Saiful
Kakak
Sayang
Yan

Antara hal2 yang dibincangkan adalah seperti berikut :-
  • Pertukaran aktiviti pada hari pertama (21hb 12, 2010 - Selasa)
  • Pukul 8 pagi semua berkumpul di Sg Merap. Bertolak melalui jalan lama pergi ke Port Dickson dulu. Kemudian melawat Muzium Tentera & Ladang Dragonfruit. Lunch di pantai Port Dickson dengan bekalan yang di bawa. Nyah masak asam pedas & ibu masak gulai.
  • PASTIKAN SEMUA MEMAKAI BAJU YANG DITEMPAH.
  • Pukul 4 petang check in di A Famosa.
  • Petang - santai2 & mandi kolam di banglo sahaja.
  • Makan malam di sediakan & di uruskan oleh AJK Makanan.
  • Malam acara SUKANEKA & Persembahan. Setiap family wajib buat satu persembahan!!!
  • Hari ke 2 (22hb 12,2010 - Rabu)
  • Breakfast di sediakan & di uruskan oleh AJK Makanan.
  • Pergi ke Safari Park (bagi yang nak pergi, bagi tak nak boleh rehat2 di banglo).
  • PAKAI BAJU WARNA PINK
  • Makan tengahari di sediakan & di uruskan oleh AJK Makanan.
  • Pukul 5 petang semua bertolak ke Umbai untuk makan malam (bertolak awal untuk buat tempahan siap2)
  • PAKAI BAJU WARNA HITAM
  • Malam bersiar2 di bandar Melaka (pada yang tak nak boleh balik terus)
  • Hari ke 3 (23hb 12, 2010 - Khamis)
  • Breakfast di sediakan & di uruskan oleh AJK Makanan.
  • PAKAI BAJU PUTIH
  • Penyampaian Hadiah & Cabutan Bertuah.
  • Mandi kolam
  • Check out pukul 12 tengahari
  • Lunch di mana2 restoran.
  • Balik rumah masing2.
AJK Membeli Makanan - Abang Lee & Kakak. Senarai yang perlu di beli :-
  1. Maggie
  2. Roti
  3. Telur
  4. Mayonnese
  5. Beras
  6. Kicap
  7. Sardin
  8. Air Mineral
  9. Pinggan/Cawan Polisterine
  10. Cili Api / Cili Merah
  11. Bawang Besar/Bawang Kecil/Bawang Putih
  12. Limau Nipis
  13. Biskut Lemak
  14. Gula
  15. Teh
  16. Susu
  17. Milo
  18. Nescafe
Mak Su, Yan & Kakak dipertanggungjawabkan memasak nasi pada hari pertama (Selasa) untuk lunch di Port Dickson.

Di harap AJK Sukaneka sudah ada idea untuk SUKANEKA nanti. (mesti melibatkan semua ahli keluarga)

Sekian buat masa ini, terima kasih.

3 comments:

bidadarindu said...

dey,senarai makanan tu x yah la tulis kat sini,malu kat kak kaz aje,dlm family, tukang masak ramai,pandai buat kek la,buat kuih la,bawak gi melaka maggi jugak...aper daaa...he he he...

bidadarindu said...

nak tanya balik,sukaneka tu buat malam ker,petang lepas check in tu?takut malam x dek lampu kat luar jek...maybe boleh buat petang tu,persembahan baru malam tu...cam mana??

Hafidzin said...

jangan pandang rendah "kehebatan" maggi tu!! penting tu - tak ada maggi percutian boleh cancel he..he..
Sukaneka tu x kisah la buat bila2 pun - ikut aje!!