Wednesday, December 15, 2010

jerawat

Dalam keadaan yang agak menderita sekarang. Kenapa? Tiba2 aje 2 biji jerawat datang menyinggah kat muka nie. Sakit sangat2. Tak pernah lagi rasa sakit macam ni. Satu kat atas mulut, satu kat bawah mulut. Jerawat yang kat atas mulut tu yang paling sakit, pastu siap bengkak lagi. Nasib baik hari ini tak ada plan keluar mana2 - kalau tak malu lah nak keluar ngan mulut bengkak sebelah he..he..

Muka saya memang tak ada masalah sejak zaman remaja lagi, Alhamdulilah. Pada usia 22 tahun baru start pakai pencuci muka. Masa tu brand Citra Ayu memang popular. Bukan setakat saya aje yang pakai brand tu tapi seluruh family. Ibu, Makteh, Kakak & Uda (tak pasti Uda pakai brand tu ke tak). Yang saya ingat sampai sekarang, lepas pakai night cream, muka habis pedih macam kena cili. Nak cantik punya pasal sanggup tahan!! Lepas pakai aje terus tadah muka depan kipas. Kelakar pulak bila ingat!! he...he... Perempuan kan!! Memang sanggup tahan sakit pasal nak cantik!!

Muka saya jarang2 kena jerawat - kali ni kena mungkin sejak duduk KL nie langsung tak cuci muka. Lepas balik rumah keluar dari mana2 - terus mandi & tidur aje. Tak ada masa nak belek2 muka. Siang2 pun malas nak pakai apa2. Bila dah sakit macam ni, rasanya dah serik!! Lepas nie nak kena mulakan balik rutin pencucian muka yang dok biasa buat masa kat rumah sendiri. Sekarang saya pakai brand " Dermedex" - bagi saya harganya agak mahal sikit tetapi satu2 barang tu boleh tahan sampai 3-4 bulan kecuali toner & pencuci muka yang boleh tahan 1-2 bulan aje.

No comments: