Thursday, October 21, 2010

USRAH

PC (CPU) rosak lagi!!! Gara2 kena petir malam Isnin lepas. Baru aje repair & kena bayar rm250. Lepas 3 hari kena lagi!! Kali ini kena tunggu 3 minggu baru boleh siap. Sementara tu kena pakai dulu CPU yang lama nie. Mujur rumah saya PC aje yang di sambar petir. Menurut kawan2 yang lain, ada yang kena TV, Aircond, cabel Astro, Vacum & perkakas elektrik yang lain. Memang kuat betul petir malam Isnin tu.

Setelah banyak bulan tak pergi, hari ini baru la ada kesempatan pergi Usrah. Minggu ni buat kat rumah Kak Noor. Topik Usrah hari ini mengenai Sembahyang. Macamana nak kusyuk aje bila sembahyang. Selalunya time sembahyang aje la otak mula mikir macam2. Nak fikir masak apa la, nak makan apa la, kadang2 tu bila barang hilang time sembahyang baru ingat letak kat mana...he..he.. ada tak yang macam saya nie?? Next time kena nekad betul2 macam Ustazah kata tadi, cuba sampai kita boleh!!






Kak Noor jamu nasi minyak, ayam masak merah & rendang daging. Sedap sangat2!! Pasal tengah diet, saya makan ala2 manja aje he..he... Ramai yang tegur Eh!! sikitnya makan!!... He..he.. tengah diet la, bukan apa, perut nie makin lama makin nampak kebuncitannya!! Hari tu beriya2 & berkobar2 nak pakai beautiful tu hari2 tetapi setakat seminggu aje bertahan. Nanti2 la nak mula balik!!

1 comment:

bidadarindu said...

"ustaz" nak perbetulkan sikit,lepas nie sebut solat,sebab sembahyang tu asalnya diambil dari perkataan "SEMBAH" dan "YANG"...yang tu bukan sayang ke aper ker...tapi berasal dari bahasa sankrit yang bermaksud menyembah dewa dan di rasanya "YANG" tu salah satu nama dewa dia..

sumber : http://diariseorangmujahid.blogspot.com/2009/01/solat-atau-sembahyang.html