Tuesday, October 5, 2010

hiasan rumah

Sejak buat keputusan nak pindah, saya malas benar nak hiaskan rumah. Kemas pun ala kadar aje. Kalau dulu pantang pergi KK @ Romantika, mesti nak beli apa2. Masa temankan ibu pergi beli bunga bulan puasa hari tu, tengok barang2 sebelah mata aje tapi padahal dalam hati sabar, sabar!! he..he.. Time tu KK @ Romantika buat sales gila2 - antaranya itik kecil rm1 aje. Ikut hati memang nak borong semua tetapi bila fikirkan nak pindah, kena la jugak fikir banyak kali. Nanti banyak barang nak kena bungkus. Dulu masa pindah ada bibik tak apalah jugak, sekarang ni tak ada sapa yang nak tolong!!

Tapi tadi dah jadi lain pulak!! Hari ini adik ada tution. 1 jam aje jadi malas nak balik rumah jadi tunggu aje lah kat situ. Tapi Awatif pulak dok merengek boring so keluar lah jalan2 - terjumpa kedai ini. Hai!! menyesal pulak masuk ke dalam, dalam tak nak beli tu, terbeli jugak. Habis berpuluh ringgit jugak. Lepas dah beli tu baru rasa menyesal. He..he..Rasa membazir pulak..



Inilah antara pandangan yang menyakitkan mata yang boleh di lihat dalam rumah saya sekarang. Mentang2 nak pindahkan!! Ikut hati nak cabut aje semua tu tapi nanti tak cantik pulak. Sabar aje la buat masa nie, kalau lalu aje kat kawasan tu pejam aje la mata tu he..he...



Bunga ini bunga yang last saya beli - lepas dah confirm nak pindah, dah stop beli bunga2.

No comments: