Sunday, October 17, 2010

aktiviti hari Ahad

Pagi nie suami ambil alih kerja, siapkan anak2 ke sekolah. Mula2 Awatif kemudian baru adik. Saya pukul 10.30pg baru bangun. Bertuah punya isterikan?? he..he.. Kalau hari Ahad memang selalu saya ngelat pasal suami cuti. Alasan selalu saya bagi pening kepala la, sakit perut la - he..he.. tektik tu tak penah fail, Jangan marah ya abang!! tapi kadang2 memang sakit betul2!!

Lepas ambil Awatif dari sekolah, pergi makan satar kat Restoran Aziz Satar tu. Hari ni saya tak masak. Tak ada apa2 dalam peti ais tu. Ingat nak pergi market pagi nie tapi dah bangun pukul 10 - mana ada ikan dah!! Adik suka sungguh makan satar - berapa biji dia makan tadi. Awatif tak suka pulak. Dia makan nasi goreng aje.





Lepas makan satar - pergi Kuala Kemaman - beli ikan fresh - tempatnya betul2 tepi laut. Beli ikan kerapu & ikan bawal sekilo. Memang fresh sangat pasal baru sampai. Tengok ikan2 tu geram aje pasal nampak jerneh aje. Suami dah pesan siap2, jangan nak beli ikan banyak2 pasal tahu wife dia memang malas memasak.

nak buang pasir masuk dalam kasut



kat sini ada jual macam2 siput untuk buat hiasan rumah

Lepas sampai rumah - buat operasi ngemas kat luar. Dah lama sakit mata tengok sepah2 kat luar tu tapi malas nak ngemas. Selalunya kat luar tu suami yang buat.





1 comment:

bidadarindu said...

macam sedap jek satar tu..

penat betul nmpknya abang lan sampai cekak pinggang..ke kena dera ngan isteri dia suruh angkat pasu...he he he..x baik tuuu....