Thursday, September 2, 2010

follow up

Hari ini adik ada follow up ngan Dr kat Kuantan Specialist. Anak2 tak pergi sekolah hari ini - sibuk pagi2 beli barang2 untuk bawa balik kampung nanti. Antaranya hadiah2 untuk games masa birthday party Awatif & Balqish nanti, cari seluar & stokin panjang Awatif & 2-3 kerja yang lain. Pukul 12.30 tengahari bertolak dari rumah, pastu singgah office suami ambil dia. Pagi tadi dia tumpang kawan.

Lepas ambil suami terus ke hospital, suami cuma hantar saya & anak2 aje pasal dia ada kerja tak boleh nak tunggu. Sampai hospital pukul 1.30 petang, pukul 2 petang Dr datang, tak sampai 20 minit semua urusan selesai. Alhamdulilah, adik dah ok sepenuhnya - tak ada lagi follow up seterusnya cuma adik kena pakai inhaler selama 6 bulan secara berterusan. Suami pukul 5 baru balik office, takkan la nak melangut kat spital tu sampai pukul 5. Jadi saya ada idea bagus punya he..he.. - saya nak bawa anak2 pergi ronda2 kat East Coast Mall - tanya suami ok ke tak & macamana nak pergi - suami kata kat kaunter spital tu ada buat servis untuk panggilkan taxi. So apalagi - gerak aje la he..he..

Anak2 bukan main suka naik taxi - sepanjang jalan adik dok tersengeh2 - ntah apa yang dia suka sangat tak tahu lah....

Sampai East Coast Mall - adik ngadu lapar - beli roti dulu kat dia. Pastu kami pun ronda2 la - sempat jugak beli kemeja untuk adik & robin & selipar raya untuk anak2. Cari kasut tak ada yang berkenan. Nanti cari kat KL aje la..

motif gambar ni di ambil - diri sendiri perasan dah kurus he..he.. muka tak ada mood aje - puncanya pening ngan perangai anak2 - masa ni kat spital - tapi dalam dok berapi tu sempat lagi nak bergambar he..he.. - untuk Wani & Kakak ini salah satu baju online - Wani & Kakak beriya2 bagitahu kita suruh tengok & order - last2 depa yang tak order, kita yang order sampai 3 helai..

angin sungguh ngan budak nie tadi - perangai menjadi2

si kakak pun sama gak - suka sangat buat Umi marah - nak bagi Umi cepat tua ke? ha..ha..


drive ke office suami






No comments: