Tuesday, September 21, 2010

cerita 6 Syawal lagi

Wani ngan anggunnya berposing depan lif
baju raya baru
si Bidadarindu senyum lebar aje - maklumlah dah jadi tokey emas sekarang
kami satu family dah penuh satu lif

apa2 pun gambar empunya blog mesti nak kena menyelit kat mana2
he..he..

aksi Cinta minum air - kesian! dahaga sangat la tu..

aksi bapa2 yang tak larat dah mengejar anak2 he..he..

masing2 macam ikan pirana aje - dalam beberapa minit habis semua donat he..he..

kat Donat J-Co (betul ke nie namanya)
Adik, Robin & Muqri punya makan la donut padahal kalau masing2 kat rumah tak adalah sangat nak makan terutamanya si adik tu..
ada kawan seronok sangat la makan tambah2 makan rebut2 kan??

sedap gak donat tu - nak order banyak nanti nak makan kat rumah Uda (belah Nyah Lelaki) kat Kulim, jadi beli sedozen donat besar sedozen donat kecil

kakak yang baru sampai dari Alor Setar

macam rombongan Che Kiah la pulak hi..hi..

gambar dari jauh - Penang Bridge

gambar dari jauh - Restoran Nasi Kandar Line Clear - Wani yang snapkan

zoom dari dekat - ini kakak Nadia yang snapkan

kenapa Cinta buat muka macam tu??

nampak belakang Bidadarindu aje - depa anak beranak tema putih hari tu
Sambung balik cerita pergi Penang pada raya ke 6. Asalnya Yan nak cari baju caler oren - gara2 shopping raya last minit gitulah. He..he.. Cari punya cari tak ada yang berkenan. Biasalah la tu kan? Kalau iya2 kita nak beli memang tak akan ada yang berkenan - kalau kita tak plan nak beli mesti banyak yang kita berkenan. Selalunya macam tu lah.

Last sekali beli baju untuk Cinta sahaja. Saya & Kakak pulak belikan hadiah yang "ter" sangat la mahal kat anak sedara baru. He..he.. Harap Atiqah faham ye musim2 raya nie banyak duit dah habis. Tahun ni duit raya rm200 tukar rm1 dalam masa 5 hari raya dah habis licin. Selalunya masih ada sisa2 boleh bawa balik Kemaman tapi tahun ni elek!! Jenuh nak kena tukar duit ngan Awatif & adik. Awatif tu bukan main kedekut nak bagi Umi pinjam.

Plan nak pergi makan2 kat Padang Kota tapi di cancelkan kerana nak pergi meramaikan kat rumah Uda (anak sedara Nyah Lelaki) yang duduk di Kulim. Mungkin tuan rumah tak sangka kami ramai yang datang jadi makanan tak cukup. Makanan sikit jadi makan sorang sikit aje la. Kesian! bidadarindu & Yan tak dapat makan pasal makanan dah habis.

Bila Bidadarindu tak dapat makan, maksu terus cal ibu suruh bibik siapkan bahan2 nak masak siakap sweet sour. Ada sambal sotong kat rumah tetapi Bidadarindu alah sotong. So bila kami semua sampai rumah - ibu dah siap masak dah. Sedap sangat sampai kami yang dah makan pun makan lagi sekali pasal tadi memang makan tak kenyang. Bidadarindu tak makan pun nasi - makan burger aje - merajuk ke??? Mungkin dah kenyang kot!!

2 comments:

bidadarindu said...

wah...gambar dlm lift tu opennyer...

x abis lagi kisah kat kulim tu rupanya...bukannya merajuk pun...tapi tah la...macam frust n hampa jek...tapi x salahkan sesiapa pun sbb x dek sapa2 pun salah...frust n hampa sbb perut lapar...tup2 tgk dah abis...mmg x dek rezeki malam tu...automatik mood pun terus x best...kena plak ada org bakar..."merajuk la tu merajuk la tu" - mana ada merajuk...perut jek lapar...

on da way nak balik tetiba teringin nak makan burger...sbb dah malam sangat n nak tido...malas makan nasi...nnt perut boroi sbb nasi x sempat hadam...tu yang makan burger jek...ringan sikit...x merajuk langsung....he he he..

Hafidzin said...

kalau dah macam tu ok lah.