Wednesday, September 29, 2010

Awatif tak pergi sekolah

Dah 3 malam Awatif dok mengadu sesak nafas, sakit dada & susah tidur. Jadi semalam bawa la dia pergi klinik. Doktor check paru2 dia ok, dia pulak tak ada selsema atau batuk. Doktor kata saluran pernafasan dia sempit - lepas nebulizer pun dia masih rasa sesak nafas. Lepas bagi makan ubat lelah & cegah lelah baru dia rasa ok.

Dari dulu lagi Doktor pesan dia tak boleh aktif sangat, tak boleh lari2 sangat. Semalam hari Selasa ada PJK kat sekolah - dia main bola apa ntah - kena lari2 - itu yang makin teruk tu. Doktor tak bagi pergi sekolah hari ini - suruh berehat kat rumah aje.

Itu sebabnya dia tak pergi sekolah hari ini & jadi jurucamera saya kat open house pagi nie he..he.. Lepas ambil adik kat sekolah pukul 12 tengahari tadi, dia asyik tengok tv aje. Suruh baring2 ke, tidur ke dia tak nak. Memang susah nak suruh dia tidur.

nak tangkap gambar adik pakai hp baru

asyik2 "berkepit" ngan hp baru aje

bukan main bergaya ngan kasut baru

tengah buat nebulizer - pergi mana2 pun skrg pakai kasut baru

tengah buat nebulizer - nak ambil gambar kat depan malu kat Dr

2 comments:

bidadarindu said...

mungkin x sesuai ngan angin pantai kot...nak berubah angin...angin asap ekzos keta2 di kl ni lagi teruk...he he he..

Hafidzin said...

mungkin kot tapi kalau di KL mungkin boleh jadi baik pasal dekat ngan sedara2 - pasal asap tu kita pakaila mask he..he..