Monday, September 20, 2010

6 Syawal

tgk pinggan Cik Wani kita - licin hihi..

makan jangan tak makan
bidadarindu malu2 - nak snap aje gambar dia asyik berpaling aje

nak kata sedap tu tak adalah sangat - biasa2 aje

hampir setengah jam menunggu - beratur panjang

walaupun lama kena tunggu - sabar aje - nak jugak rasa nasi kandar Line Clear yang orang cakap sedap sangat tu...

dalam feri

gambar berdua ngan suami

masa kami dok sibuk bergambar nie orang asyik tengok aje - mesti depa semua sangka kami ni pelancong dari luar Penang pasal beriya2 sangat bergambar he..he.. - siap pesan kat budak2 tu kalau orang tanya mai dari mana - jawab aje dari KL hik..hik..

beratur semua - ready - senyum!!

kat rumah - seperti biasa sebelum keluar - kita snap gambar dulu

isteri baju baru - suami baju lama he..he..
bukan tak nak belikan dia baju baru tapi dia yang tak nak tau!!
raya ke 6 kami berjalan2 ke Penang
nak makan nasi kandar Line Clear
dah janji siap2 ngan Farah, Ain & Uda
depa dah awal2 pagi ke Penang pasal hantar uda ke ofis
pukul 11.30 pagi baru kami bertolak ke Penang
Kakak sefamily pagi2 dah ke Alor Setar pergi beraya
mulanya saya nak ikut kakak tapi rasa malas pulak
tetiba aje plan nak ke Penang tu muncul
masa pergi Penang tu kami naik feri
memang riuh rendah
macam pelancong dari luar aje gelagat kami
hik..hik..
malu kalau orang tau rupa-rupanya orang Penang jugak..
sampai aje terus call Farah
dia suruh tunggu kat Padang Kota
pasal ofis uda dekat2 situ aje
bila dah datang terus kami ke
Restoran Nasi Kandar Line Clear
lapar sangat time tu
orang punya ramai la
kena beratur hampir setengah jam
uda, Farah & Ain kena balik dulu pasal dah lambat
uda kena balik ofis
sebelum tu Uda/ Farah bagi rm50 -belanja
terima kasih byk2
lain kali boleh la belanja lagi
beratur punya lama
ingatkan sedap sesangat
tapi indah khabar dari rupa
betul!!!
tapi sikit pun menyesal
sekurang-kurangnya dah pernah makan kat situ
jadi bila orang sembang ke tanya ke
kita dah tahu macamana rasa makanannya
lepas tu kami ke Queensbay (betul ke ejaannya)
dah cal kakak bagitahu pasal kakak dalam perjalanan ke Penang
Abang Lee kesian kat anak2 dia
itu yang datang ke Penang jugak
tak sempat nak beraya sakan kat Alor Setar tu
gambar & cerita kat Queensbay tu terpaksa ditangguhkan
kerana bateri camera tiba2 kong
ops!! saya belum publish lagi pasal hadiah besday saya kan??
he..he.. rasa malu pulak nak bagitahu
nanti2 lah ya...

4 comments:

bidadarindu said...

apasal budak baju pepel dlm gmbr ke 4 n ke 5 tu sesat kat tengah2 anak dara tu...bukan ke mak bapak dia ada kat belakang yang pakai kopiah n berjanggut tu???he he...

p/s : mlm tadi gi umah dorang kat subang bestari...budak tu kata takut la nak pmr nie...he he...

bidadarindu said...

gambar berdua ngan suami tu macam ada isi jek dlm perut...tu belum makan line clear lagi...he he he..

bidadarindu said...

bidadarindu control....control hensem...he he...

Hafidzin said...

bukan ada isi dalam perut tapi memang dah style baju tu macam gitu (ayat cover line) hik..hik..

iyalah tu control hensem...

jangan main2 ngan budak baju pepel tu - jeans sahaja dah 2 ratus lebih - kasut pun sama gak... anak orang kaya tu!!!! he..he..