Monday, September 20, 2010

4 Syawal

kat rumah Kazrina - riuh rendah bila anak2 berjumpa
mula2 malu2 - lama2 jadi kamceng
dari kiri kakak, saya, Ina & Yan
tengok la betapa bulatnya badan saya
sakit mata & sakit hati bila tengok gambar nie he..he..

bukan main rancak si Bidadarindu sembang ngan suami Kazrina
sembang pasal dinar emas ke??

tengok tu?? tak abis2 lagi berbincang
sah bincang pasal emas la tu he..he..

time ni geng Bidadarindu baru sampai
gara2 bidadarindu kena alahan
habis satu badan merah & bengkak


tetamu istimewa "seseorang"....

geng "kak Ernie" datang

dari kiri Faizah (isteri Mahadzir), saya & Norlida


raya ke 4 tu ada 2 tetamu
tetamu pertama Kak Ernie & geng
kedua tetamu "seseorang"
Menu pada hari tu nasi daging
chefnya si Bidadarindu
(kesian chef - masak sampai kena alahan, habis badan merah, bengkak & gatal2)
sedap sangat nasi daging tu
sampai habis 4 pot beras masak
nyah kata selalunya 4 pot tu untuk 100 orang makan
em..hem.. hebat sungguh tukang masak yang di import dari Sungai Merap

suami saya memang suka sangat makan nasi daging & seumpamanya
dulu2 masa saya rajin selalu saya masak
tetapi sekarang penyakit M selalu datang he..he..
lepas semua tetamu balik
saya bersiap2 nak pergi rumah Kazrina kat Sungai Petani
mulanya dah plan baik ngan bidadarindu
tetapi di sebabkan bidadarindu kena alahan
saya keluar dulu
wani, nadia & mirah pun ikut sekali
najwa pun nak ikut jugak tetapi nak kena pergi rumah "kekasih hati' dulu
so kami tinggalkan dia pasal dah lambat
kesian dia
merajuk kejap - iya ke merajuk?
dalam perjalanan cal Kakak
dah memang janji bila dah keluar rumah cal Kakak
kami berjanji jumpa kat tol Sg Petani
sampai rumah Kazrina pun dah lewat
dia masak pasta goreng & popia goreng
sedap sangat
terima kasih Ina
dalam pukul 8 malam si bidadarindu pun sampai
najwa pun ada he..he..
puas lah dapat jumpa sang arjuna he..he..
plan nak makan kat Radix Chicken tak kesampaian
pasal dah lewat
dalam perjalanan balik tu singgah rumah
adik abang Lee kat Bertam
makan mee rebus
sampai rumah dah pukul 11 lebih
suami cari nasi daging siang tadi
mujur ada sikit lagi
nampak gayanya kena belajar kat sifu Bidadarindu
macamana nak buat nasi daging tu
yang meneman suami makan
kakak & abang Lee
maksu & pakcik Chop
lepas makan maksu kata
"depa nie p keluar beraya tetapi dok lapar lagi - p makan nasi kat rumah pastu kita terpengaruh makan sama" he..he..
motif maksu cakap macam tu
kami makan maksu pun teringin makan
so sama2 la kita tambahkan berat badan kita
ha..ha..ha..


4 comments:

bidadarindu said...

nasi daging tu next time boley buat lagi...kena plak ngan beriani or kurma kambing...pergghhhh meleleh air liur...nasi kandar line clear pun kalah teruk...he he..

bidadarindu said...

bukan citer pasal emas la...kaz marah nanti...mlm tadi gi hantar emas cik chop..dia target dalam masa 4 tahun jadi kaya...brapa banyak dia beli...biar la rahsia...

Abg lan ngan abg li bila lagi...???he he...

Hafidzin said...

xpa la Pakcik Chop gaji ribu2 - boleh la labur banyak2. nak kena tunggu abang Lan gaji macam PakCik Chop baru boleh kot hi..hi..

Hafidzin said...

Nasi Kandar Line Clear tu indah khabar dari rupa. Abang Lan dok cakap kalau tau makan kat tempat lain aje..
Tapi memang mengaku nasi daging bidadarindu memang power - lain kali kami p KL - bolehlah tolong sediakan he..he..