Monday, September 20, 2010

2 Syawal

bab bergaya no. 1
siap beg tangan lagi tu..
tema raya ke 2 tahun ni pink
untuk girls senang nak cari, tapi untuk boys susah sikit

siap sedia nak pergi beraya

2 generasi

raya tahun ini cuma kami 2 beradik aje yang banyak keluar beraya
ibu, makteh, uda dan maksu banyak duduk di rumah aje
temankan mak
selalunya raya ke 2 kami ramai2 keluar beraya
tapi tahun ini kami 2 beradik aje yang pergi beraya
yang lain2 tu duduk di rumah
tahun ni kami keluar ngan sepupu2 belah arwah ayah
kak Zah, Kak Ernie, Mahadzhir, Norlida & adik2 yang lain
konvoi 7 kereta
mula2 pergi rumah Pak Long Chan di Alor Setar
kemudian rumah Pak Tam di Sungai Petani
pastu rumah Tok Su di Permatang Sintok
last kat rumah Mak Su Dah kat Penanti
niat kami nak pergi jumpa adik beradik belah arwah ayah dah lama
tapi sibuk ngan aktiviti lain
tahun ni baru lah ada kesempatan
mereka semua tu anak2 arwah MakNgah
semua ada 10 adik beradik
kami 2 beradik aje anak2 arwah ayah
jadi bila berkumpul ramai2
kami macam terpencil aje pasal
kami 2 beradik aje
depa 10 beradik he..he..
idea ibu asalnya raya nie
nak pergi cari saudara mara arwah ayah
tapi di sebabkan mak sakit
ibu tak nak pergi mana2 kerana nak temankan mak
jadi mungkin tahun depan bila mak dah sihat sepenuhnya
boleh la ibu pun join sekali
sampai rumah dah pukul 11 malam
saya & kakak tidur rumah mertua masing2 malam tu
letih sangat2
sampai rumah terus tidur

No comments: