Friday, August 13, 2010

puasa hari ke 2






Menu berbuka puasa untuk hari ke 2
Ibu masak gulai ikan kembung, pari bakar + air asam,
kakak masak sayur gobis
saya buat puding jagung

walaupun dah ada makanan kat rumah
kami tetap terjah ke Pasar Ramadhan
beli kuih muih
antara kuih yang kami beli
buah melaka, popia basah, karipap, lopes, roti jala, putu piring
yang lain2 tu tak ingat la, tengok aje lah gambar kat atas tu

Awatif pesan beli nasi ayam
saya pulak tiba2 teringin nak makan nasi beriani Patu Pahat
memang banyak saya makan semalam
he..he..

tetapi satu sebab penting
yang kami pergi Pasar Ramadhan
adalah kerana nak cari Asam Rebus Keladi
kat mak, mak teringin nak makan
Alhamdulilah, jumpa jugak
boleh la mak makan banyak sikit

Sebelum pergi Pasar Ramadhan
kami pergi Carrefour
nak cari telur Omega kat mak
tapi tak jumpa pulak
kakak nak makan puding jagung
jadi saya beli bahan-bahannya

Habis satu bungkus Awatif makan nasi ayam
sampai la dia terduduk kekenyangan
he2 - sama macam Umi dia jugak...

Ramai jugak kat umah kakak semalam
antaranya Mak Teh sekeluarga
Nadia & Kawan2 (lepas berbuka baru datang)





2 comments:

bidadarindu said...

makan la banyak2...raya nnt badan macam erra fazira...tapi erra fazira yang dlm citer cinta kolestrol tu la...he he he...

p/s : nasib baik kami x datang smlm...plan mcm nak datang gak..tapi cancel sbb yan dah terlepas kat area umah makteh (balik dari interview kantin skolah umah maksu-antar cik wis balik umah)

sayang said...

kalau nak singgah pun x apa - lagi ramai lagi meriah..

pasal erra fazira tu - kena tunggu & lihat....