Tuesday, August 3, 2010

PETAI




Uda ngan petai bernilai rm40..

Lepas mak keluar hospital terus kami bertolak ke rumah Mak Su. Bila sampai rumah Mak Su terkejut tengok petai - boleh buat kenduri 44 hari ngan petai tu he..he..

5 comments:

rositahmdzain said...

nmpak uda pegang petai tu mcm ringan je. Yg sebenaqnya BERAT..tau dak. Tapi dek sbb nak bergmbr, gagah gak la. Yang, tu kira dah tolak yg ibu masak smlm nya ngn yg kita kita dok bersiang awal tadikan. Mama minat niaga petai x dapat so beli bnyk2 pun seronok..hehe. Itulah adik bongsuku..

sayang said...

syg tau petai tu berat pasal try pegang masa kat dapur tu. ntah berapa kilo tu kan uda?
uda nak tau dak kakak & abang li p makan nasi penyet kononnya nak celebrate besday syg? besday kita depa yg beriya2 celebrate he3...
kesian kat syg, makan sambal petai yg bawa balik aritu aje mlm ni, nak keluar makan, sakit kaki & sakit perut....

bidadarindu said...

satu taman bau petai jek...

rositahmdzain said...

Makan petai je pd harijadi? Alamak kesiannya. Tp xpe ada masa lg, dah baik sakit kaki tu hmm..p celebrate. Amboi kakak ngn abg li mcm depa yg sambut besday. Sbb tu badan depa dok mcm tu je x berubah. Ada niat nak diet tp niat tinggal niat je la..especially kakak. Bulan posa nanti time bbuka dah sedia berjenis2 ayaq n minum pun berkandaq2..haha..jgn marah Min..

sayang said...

uda cuba tgk kat facebook abng Li - ada gambar kakak tgh makan ayam penyet.