Monday, August 9, 2010

bas

Masa ni dah sampai KL - kami anak beranak turun di Greenwood - 15 minit tunggu kakak datang ambil - kakak dari rumah Mak Su.

Antara gelagat anak2 masa tunggu kakak datang.






Bila sampai KL, Awatif terus jadi Minah KL - tudung tu tiba2 aje hilang he..he..





Gambar ini snap masa dalam bas. Antara2 aksi anak2 dalam bas. Kami anak beranak mengigil sejuk dalam bas - aircond kuat sangat, tak boleh nak adjust. Saya langsung tak boleh nak tidur, Awatif pun sama cuma adik aje terlelap kejap.









Masa ni kat station bas Kuantan - bas bertolak pukul 3.30 petang dari Kuantan, sampai KL dalam pukul 6.30 petang. Tak berhenti makan cuma berhenti di Karak untuk pergi toilet - tu pun driver bagi masa 10 minit aje. Kami anak beranak berlari ke toilet he3.. anak2 tak tahan sangat terutamanya si adik tu.

Jenuh nak melarang adik jangan minum air banyak2 takut nanti dia nak ke toilet, kalau naik kereta tak apalah, ini naik bas, driver pulak macam tak mesra pelanggan aje. Enjoy jugak la perjalanan kami tapi saya rasa macam serik aje. Suami pesan kalau agak2 boleh tahan lagi naik bas, Sabtu ni balik Kemaman, dia tak payah ambil - tapi tak boleh la, saya nak suruh dia ambil jugak...Bab anak2 nak ke toilet tu yang tak tahan.





Adik dok bodek Walid sepanjang perjalanan ke Kuantan semalam :-
1) adik rindu la kat Walid, adik sayang Walid
2) adik tak nak pergi KL ikut Umi, adik nak dok ngan Walid
3) dalam kereta dok cium2 & peluk Walid
4) adik marah Umi "asyik2 KL, asyik2 KL, KL aje kerja dia"
5) adik marah Umi lagi "asyik pergi KL tu yang adik tak pandai tu"

AMBOI!!! pandai la dia nak bodek Walid kan?? Pandai cakap kat Umi asyik2 nak ke KL aje tapi bila sampai KL, adik yang nangis2 tak nak balik kan? Sapa yang over tunjuk perasaan tak nak balik? He3... pandai lah anak boy Umi ni nak ambil hati Walid...



p/s : padahal adik yang selalu tak sabar2 nak pergi KL - asyik bilang hari aje.

1 comment:

bidadarindu said...

sama anak ngan mak...pandai bodek walid...