Tuesday, July 13, 2010

pet













Dah lama anak2 nak pet, yang selalu depa minta rabbit & kucing. Dari Awatif umur 3 tahun dia dah minta nak bela rabbit. Dengan keadaan kesihatan dia mana la boleh nak tunaikan hasrat dia tu. Ada sekali tu sampai kena pergi klinik, bukan pasal sakit ke apa tapi saja nak jumpa doktor bagi doktor cakap sendiri kat dia yang dia memang tak boleh bela rabbit ke, kucing ke atau binatang yang berbulu2 kerana dia ada asthma. Lepas dengar doktor cakap tu baru la dia faham walaupun sebelum ni umi & walid jenuh dah cakap.

Baru2 Umi Fiqah ada bela kura2 - Awatif tak pernah minta pun tetapi dia selalu cerita - mungkin dia ingat saya tak akan belikan untuk dia. Semalam pulak bila jiran lama tu datang, anak dia ada juga bela kura2 - kecil aje, saya tengok tu teringat pulak kat Awatif. Pasal dia sakit tu terus la janji nak belikan untuk dia. So lepas maghrib tadi pergi la kedai - asalnya seekor kura2 rm7, saya beli dua dapat rm5 seekor. Sekali ngan bekas rm16 dan makanan rm3. Anak2 punya seronok la - tak terkata. Awatif siap pesan kat saya JANGAN TULIS DALAM BLOG UMI PASAL KURA2 NI, AWATIF NAK BUAT SURPRISE KAT KAK BALQISH. Tak ada maknanya la Awatif hoi..Umi nie kalau tak update dalam blog umi nie tak SAH la..he..he..Lagipun Kak Balqish bukan selalu tengok blog umi pun.

Yang Awatif punya kecil sikit, nama Toti, adik punya besar sikit nama Toto. Ikut suka hati la anak2 ya..he..he..Awatif berani nak pegang tapi adik penakut ops..bukan takut tapi geli dia kata ha..ha..

3 comments:

bidadarindu said...

Toti ngan toto tu bin or binti aper???Sape Jantan n sape betina?

Tengok gambar walid tu takut2 jek...he he...

Headsup said...

TIRUUU!

sayang said...

bidadarindu - x tau la sapa jantan & sapa betina - janji kura2 he3
walid x takut, cuma cuak aje ha2..takut x sampai satu hari kura2 tu KO

Headsup - suka hati le...he3