Wednesday, July 21, 2010

laksa, wallet, nasi lemak


Laksa + bihun goreng - sedap sangat2.

Dalam pukul 8.30pg terima sms dari suami "abang tertinggal wallet dalam kereta nissan". Hari ini suami bawa kereta atos. Semalam lepas keluar beli durian suami lupa nak ambil wallet dalam kereta nissan. Saya pun balas sms suami "abis nanti abang nak makan macamana?" - suami jawab "pinjam kat kawan" - pastu saya terus call suami tanya macamana dia boleh lupa. Bahaya tu. Suami tak pernah terlupa bawa wallet, selalunya dia lupa bawa hp. Hp memang banyak kali lupa nak bawa.

Hari ini lunch saya laksa campur bihun goreng. Adik pulak makan nasi lemak.

4 comments:

rositahmdzain said...

laa..kesian lan x bawak wallet. td makteh call uda n gtau mak x sihat n x lalu mkn. makteh ingat uda nk p kl minggu ni. tp uda habaq next week. uda nak tanya mak nak balik kg bila. kalo nak blk minggu ni, uda nak p jugak la lepas kenduri kat sg.acheh sabtu ni. if mak kata xpe tunggu next week then uda p next week je la. uda susah ati mak x lalu mkn.

kazrina said...

Sedapnya tgk laksa tu. Teringat laksa fizin yg sedap gila semasa raya 2 tahun lepas.

bidadarindu said...

Banyak sangat pikir kerenah wife dia...mintak2 dia lupa gak kat mana dia letak wallet dia 3 ogos nnt...jimat gaji sebulan...he he he...

sayang said...

Uda - ibu kata minggu ni macam x sempat, minggu depan ok lah. Lagipun sayang pun nak p KL minggu depan, ingat nak jumpa ibu & mak sebelum balik kg. Mak dah baik demam cuma tak lalu makan. Bila x makan tu yang badan mak lemah & mak x larat aje.

Ina, raya ni ina mai la umah. Kalau raya pertama x boleh, mai raya bila2 pun x apa. Tapi kena bagitahu awal2. Nanti kita plan lain ya.

Bidadarindu - 3hb tu special, dia x kan lupa punya.