Tuesday, July 13, 2010

jem


Jalan kat belah sana - clear aje - x ada kereta pun


Banyaknya kereta - jalan Kemaman ni jarang2 sangat jem - rasanya mungkin ada accident kat depan kot - nanti nak kena siasat apa puncanya


Hampir sejam keluar rumah tetapi masih tersangkut kat depan Masjid Geliga padahal kalau hari biasa dari rumah ke Masjid tak sampai 5 minit

Pagi ini "hari ini dalam sejarah" - jem kat jalan Kemaman ni - tak tahu sebab apa, mungkin 1) polis buat pemeriksaan 2) accident. Saya keluar awal hari ini, pukul 8.30pagi tetapi hampir pukul 10 pagi masih tersekat kat depan Masjid Geliga - Kalau saya teruskan juga, agak2 pukul 11 kot baru sampai sekolah adik.

Akhirnya saya buat keputusan - buat U-turn kat depan, balik rumah. Abis cerita. Sebelum tu singgah beli nasi lemak (adik nak), tanya kat "kakak" tu (entah2 dia lebih muda), kenapa jem, dia kata selalunya kalau jem teruk macam tu ada accident. Pagi ni hujan lebat pulak tetapi time saya keluar hujan dah reda sikit - rintik2 je.

Sepanjang jalan balik ke rumah, adik punya bising nak g sekolah. Dia dok cakap "sayang aje bayar mahal2, x g sekolah" (tiru ayat Walid) "nanti walid marah adik macamana?" he..he.. yang dia saja2 tak nak g sekolah tak takut pulak walid marah - macam2 la lagi dia berleter kat umi tadi.

No comments: