Tuesday, July 6, 2010

chewing gum


Lunch adik hari ini - Nasi Kerabu Ayam - lately nie dia suka sangat makan nasi kerabu ngan ayam + telur masin.


Dalam kereta - suruh saya snap kan gambar dia.



Adik yang snap kan gambar2 nie - candid - suka sangat.

Hari ini adik pergi sekolah dengan separuh hati - janji ngan dia lepas balik sekolah, umi beli ais cream & chewing gum. Dia baru aje belajar makan chewing gum 2-3 bulan nie - Awatif yang ajar. Masa tu di KL. Saya memang tak berani nak ajar dia makan chewing gum kerana takut tertelan. Saya marah jugak kat Awatif, ajar adik bukan2, Awatif kata adik yang nak pasal Robin pun dah pandai makan sejak umur dia 5 tahun. Awatif dulu pun, dah besar baru saya bagi dia makan chewing gum tu. Bukan nak bagi sangat tapi terpaksa, dia teringin sangat nak rasa macamana.

Saya masak seafood tomyam hari ini. Itu sahaja lah cerita saya pada hari ini, tak ada yang menarik sangat pun. Boring aje, asyik2 cerita yang sama kan?

1 comment:

bidadarindu said...

Tahu pun boring...he he...

Gigi adik sama cam gigi ayah wan la...ada lorong kat tengah2...he he..