Saturday, June 26, 2010

toy story 3


dalam fitting room - sempat lagi bergambar


kat Tanjung Lumpur Kuantan - makan ikan bakar (tapi ikan lama - rasa dah semacam)


dah lapar sangat sampai tak sedar rambut dah keluar - ha..ha..


sedapnya abang makan


sebelum keluar rumah sempat posing lagi


suka sangat buat macam tu bila bergambar ngan Umi


dalam kereta - dok ngamuk lapar


awatif dalam fitting room


adik ngamuk nak mainan


sebelum movie start - ambil gambar dulu


kelabu sikit gambar nie...

Plan nak keluar pukul 9 pagi - tapi pukul 10.20 baru keluar rumah. Sebelum sampai Kuantan breakfast dulu kat Balok - Awatif lapar, makan nasi - saya - bihun sup, Abang - habiskan nasi Awatif - adik makan roti canai. Lepas makan beli cendol tapi rasa pelik sikit, macam santan tu dah basi. Buang aje la - takut sakit perut susah pulak - sayang rm4-70 buang macam tu saja.

Sampai East Coast Mall - terus beli tiket. Movie start pukul 12.45 tengahari. Masa tu baru pukul 12.00 - ronda2 dalam Parkson jap - baju untuk budak2 cantik sangat, adik dok gaduh nak baju bola. Ronda2 dah pukul 12.30, suami kata nanti lepas tengok wayang baru beli baju. Sebelum masuk, beli popcorn. Mula rasa macam tak best aje cerita Toy Story nie - rasa malas nak tengok tapi dah janji ngan anak2, terpaksa la kena tunaikan. Bila dah tengok rasa seronok sangat - best. Saya memang suka tengok movie animasi nie. Walaupun dah tua - ha..ha..

Lepas tengok wayang, masuk Parkson balik - time ni la adik buat perangai. Nak mainan macam2. Bila nak beli baju kat Awatif - dia lagi2 buat perangai. Saya tak tahan ngan perangai dia - langsung apa2 pun tak beli - kesian kat Awatif. Janji nak beli apa2 sebagai hadiah dia dapat 7A pun tak dapat beli pasal dah tension ngan perangai adik.

Lepas tu jumpa kawan (jiran lama masa kat Kerteh) - tak sangka sepanjang hampir 4 tahun saya pindah dia dah ada 2 baby baru. Sekarang dah 5 anak dia. Anak dia yang ke 3 tu sebaya Awatif - kami mengandung sama2. Saya pulak tetap anak 2 sampai sekarang. Tentang anak baru nie - nanti saya buat n3 lain. Banyak nak cerita nie..he..he..

Lepas tu pergi Toyota - saja nak jamu mata tengok Camry - memang besar & best sangat. Suami test drive manakala saya & ngan anak2 duduk belakang. Camry ada aircond kat belakang jadi anak2 suka sangat. Rm174 ribu - monthly rm2000. Anak2 dok pujuk Walid beli - Walid kata nanti2 la - memang plan nak tukar kereta tapi bukan dalam masa terdekat nie he..he.. Sampai kat kereta Nissan - anak2 tendang - paling over si adik tu la, sampai dalam kereta tingkap pun dia tendang, kata buruk2 - kesian Nissan - anak2 cakap kereta buruk sepanjang jalan. Amboi..kalau Walid tu tokey minyak tak apa la anak2 hoi....ni setakat makan gaji je...

Pergi Tanjung Lumpur - nak makan ikan bakar petai - tempat yang saya bawa ibu & mak & kakak hari tu. Saya rasa kali ni makanan semua tak sedap tambah2 ikan - rasa macam ikan dah lama - lain macam aje rasanya. Saya ambil lala buat masak halia, ketam masak sweet sour, tomyam, sotong celup tepung & ikan pari bakar. Memang masakan hari ini tak sedap ataupun pasal kami makan anak beranak aje. Hari tu kan makan ramai2, rasa sedap la. Saya makan nasi share ngan adik, pastu rasa lapar minta nasi tambah satu, Awatif siap kata kat saya "hai! umi, lari habis diet umi hari ini" - Amboi, dia pun dah faham he..he...Tapi nasi tambah tu saya tak habis pun - ambik sikit aje. Masa lapar tu makan banyak walaupun tak sedap tapi bila dah kenyang tak boleh habis. Ikan tu terusik sikit aje. Memang tak boleh nak makan.

Sampai rumah dah pukul 9 malam, rasa letih sangat - saya & anak2 tertidur dalam kereta sampai la dekat depan rumah. Bila saya buka pintu masuk rumah ada kelawar terbang kat saya - menjerit - suami suruh saya bawa anak2 masuk bilik. Tak tahu macamana suami halau kelawar tu. Kali ni dah kali ke 2 kelawar masuk rumah, suami kata mungkin atas bumbung dia buat sarang. Macamana dia masuk dalam rumah? Confuse jugak kan? Esok nak siasat dari mana datangnya kelawar nie..

Mujur esok suami & anak2 cuti - boleh bangun lewat sikit.

p/s - ingat nak jumpa kawan lama sekolah rendah pun tak sempat - padat sangat - lain kali kena pergi Kuantan semata2 nak jumpa dia baru boleh, kalau ada plan macam ni memang tak sempat.

No comments: