Wednesday, June 30, 2010

ayat2 adik



Ayat2 bodek adik
adik: umi pening kepala lagi x?
umi: kenapa?
adik: kesian umi, asyik buat kerja rumah aje, walid tu kerja dia asyik main game aje
umi: iya ke? ha..ha..nanti adik suruh la walid amik bibik
adik: ok - nanti umi belikan ais cream ya..
umi: oh..nak ais cream rupanya..

Ayat2 tak nak buat homework
adik: ni umi la punya pasal
umi: kenapa?
adik: umi la selalu g KL - adik dah banyak homework nie
umi: kenapa pulak?
adik: iyalah, adik selalu ponteng - banyak homework adik nie - adik x nak g Kl dah
umi: mana ada adik ponteng, memang cuti sekolah 2 minggu, ponteng satu hari aje aritu
adik: ????? (xfaham kot) he..he..

Ayat2 tak nak g sekolah
adik: walid suka main game malam2, bising, adik x leh tidur, adik ngantuk, tu yang adik malas g sekolah tu

Ayat2 cari gaduh
kes 1
adik: nanti robin mesti dengki kat adik
umi: kenapa?
adik: adik dapat topi sekolah nie, nanti dia cakap kat umi dia "aisy ada topi" pastu nanti umi dia cakap itu topi sekolah smart readers
umi: he..he..
(perkataan dengki tu baru keluar dari mulut dia selepas cuti sekolah 2 minggu)

kes 2
adik: nanti balqish mesti dengki kat kakak
umi: kenapa?
adik: kakak ada baby alive baru
umi: x baik cakap dengki2 - sedara mana boleh dengki2, kena baik2, share barang2.

No comments: